Swatch ponudio svinji saradnju- žele da im svinja ukrašava satove

Foto: New York Post

Svinja, talentovana za slikanje, imala je sreće kada je 2016. godine u zadnji čas iz klaonice spasila aktivistkinja Džoan Lefson, osnivačica „Farme utočišta“ u Južnoafričkoj Republici. 

U utočištu su joj dali ime Pigcasso (Pigkaso) jer je otkako je došla pokazivala jaku želju da drži četkicu u ustima, loptice i ostale igračke, je brzo sažvakala, ali prema četkicama je bila pažljiva.

Vremenom se priča o njenom daru proširila i javili su se ljudi koji su njene slike želeli na zidu. Danas su toliko tražene da Pigcasso ima svoju galeriju, a umetnička dela dosežu cene od 4000 dolara! Sva zarada namenjena je zaštiti životinja.

Umetnički znalci proučili su slike i kazali da se radi o apstraktnom ekspresionizmu. Kažu da njen stil slikanja zavisi od raspoloženja ‘kao kod svakog pravog velikog umetnika’.

I u Swatchu, švajcarskom proizvođaču satova, primetili su taj talenat pa su svinjici ponudili saradnju– njenu sliku koriste na jednom od modela svojih satova, a nazvali su ga ‘Flying Pig by Ms. Pigcasso’. Ovo će biti limitirana edicija satova, navode u ovoj kompaniji.

Foto: Hodinkee

 

Autor: nsuzivo.rs

 

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti