Jedna žena ispričala je priču o bračnom paru koje je ostavilo tek rođenu bebu sa Daunovim sindromom.

Na društvenoj mreži Tviter našla se potresna ispovest žene koja radi sa decom sa posebnim potrebama, a onda se na njenu priču nadovezala žena koja je bila prisutna kada su roditelji ostavili tek rođenu bebu sa Danovim sindromom u porodilištu.

Naime, ona tvrdi kako u 90 odsto slučajeva očevi ostave majke da same odgajaju decu ometenu razvoju.

“Radim sa decom sa posebnim potrebama. Nemate pojma da 90 odsto očeva ostavi ženu samu sa takvim detetom. Nemate, a? E, pa go*ana kolko hoćeš...” – napisala je ova tviterašica.

Komentari koji su usledili još su potresniji.

Jedna žena ispričala je priču o bračnom paru koje je ostavilo tek rođenu bebu sa Daunovim sindromom u bolnici s opravdanjem da “neće da kvare život i nanose traume zdravoj deci koja su im kući”.

Autor: Alo.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
L0RY
11/10/2018 21:36

Zato je abortus u prikladnom periodu bolje rešenje. Tužno je to reći, ali u našoj državi se ne živi lepo. U Norveškoj nije važno da li je dete sa posebnim potrebama ili ne, jer imaju snažan sistem podrške majci. Društvo nije primitivno i zaostalo kao kod nas, ta deca su bolje prihvaćena, tako da nisu teret sredini u kojoj žive. Ne treba osuđivati ljude ako nisi bio u njihovoj koži. Da li ti stvarno znaš kako izgleda svaki proveden sa osobom sa posebnim potrebama? Da li bi se ti odrekao komfora i slobode i odgajao bolesno dete (koje kraće živi),… Učitaj još »

Cobi
06/02/2019 09:18

A da malo pričamo,kako medicinski radnici ubeđuju roditelje da ostave decu ili pak,da pričamo o njihovom neznanju vezano za daunov sindrom…