Zašto i dalje volimo Seks i grad?

Prošlo je tačno 20 godina od kada se pojavila serija Seks i grad, sa svojom za uši privlačnom uvodnom špicom koja je ubrzo postala popularna.

U to vreme na seriju se gledalo revolucionarno- četiri žene koje govore o seksu, ljubavnom životu veoma otvoreno.

Keri, Miranda, Šarlot i Samanta postale su realne kao i naše prijateljice od prve epizode koja je izašla 6. juna 1998. godine do poslednje 2004. godine.

Seriju Seks i grad i dan danas vole devojke i žene prvenstveno zbog- mode. Svaka od junakinja ima različiti stil oblačenja i svaka žena može da se pronađe u nekom od stilova.

Druga stvar je- prijateljstvo. Svi mi čeznemo za prijateljstvom koje je neraskidivo- gde god da odemo imamo kome da se vratimo. Za prijateljicama koje nas čekaju, čuvaju, tu su za nas- od ispijanja kafe do slušanja životnih problema.

Još jedna stvar koja povezuje ovu seriju sa realnošću je- uspeh žena na poslovnom planu. One su jake, poslovne žene, od novinarke kolumne do pravnice. Uspeh je ono sa čim se žene koje vole ovu seriju povezuju sa junakinjama.

Citati koje pamtimo

Ove rečenice su i sada, kao i tada, i dalje šaljive i imaju značenje.

  • „Volim te… Ali, sebe volim više. Sa sobom sam u vezi 49 godina i to je jedina veza na kojoj treba da radim.“ – Samanta o određivanju prioriteta.
  • Možda mi možemo da budemo jedna drugoj srodne duše.“- Šarlot o ženskom prijateljstvu.
  • „Najuzbudljivija, najizazovnija i najznačajnija veza je svakako ona koju imaš sa sobom.“- Keri o vrednovanju sebe.
  • „Da li zaista možeš da oprostiš ako ne možeš da zaboraviš?“- Keri
  • „Koliko ćeš još puta proći kroz ovo? On nije za tebe!“- Miranda o Zverki

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti