Zatvorena dva objekta za preradu mesa

Veterinarska inspekcija zabranila je rad u dva objekta za preradu mesa u Južnobačkom okrugu, saopštilo je danas Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Razlog zatvaranja objekata su neispunjeni opšti i posebni uslovi za higijenu hrane, 522 kilograma hrane proglašeno je za nebezbednu, a 600 kilograma se ispituje.

Kod ovih subjekta postoji odobrenje za preradu mesa, a utvrđeno je da u objektima nisu ispunjeni opšti uslovi higijene hrane po pitanju prostorija, opreme i higijene, kao i posebni uslovi za higijenu hrane koji se odnose na primenu sistema samokontrole, saopštilo je Ministarstvo.

Ministarstvo je saopštilo kako je „kod oba subjekta zatečena hrana koja nije deklarisana, te nije bilo moguće utvrditi sledljivost u ukupnoj količini od 522,4 kg“ pa je ta količina hrane proglašena nebezbednom za ishranu ljudi i poslata na „neškodljivo poništenje u prisustvu veterinarskih inspektora“.

„Dodatnih 600 kg hrane je službeno uzorkovano i stavljeno van prometa do dostavljanja rezultata ispitivanja na kriterijume bezbednosti hrane“, saopštilo je Ministarstvo i navelo da su za oba subjekta u poslovanju hranom izrečene mere zabrane upotrebe prostorija i opreme do otklanjanja nedostataka.

Izvor: Tanjug

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti