Претрага
Претрага
Close this search box.

Šta bi Dejvid Ogilvi napisao o dolasku “Hajata” u Novi Sad

Ribrending je, tvrdio je Ogilvi, najteži posao na svetu. Već 10 godina je u toku ribrending Novog Sada. Njegovo pretvaranje iz varoši u velegrad. Mukotrpan zadatak! Kada bi, kojim slučajem, bio zadužen da u nekim novinama predstavi Novi Sad današnjice, slutim kakav bi tekst Ogilvi napisao

Piše: Milorad Bojović

Hotel “Park” postaće “Hajat”. To je dobra vest za Novi Sad. To je dobra vest za Srbiju. Porodica Priker, Novosađanima možda nije poznata kao porodice Butorović, Gajić, Bošnjak ili Matijević, ali u svetu hotelijerstva predstavlja jedno od najznačajnijih imena na svetu. Dakle “Hayat regency” od 1962. predstavlja sinonim poslovnosti, udobnosti, pouzdanosti i, naravno luksuza. Dolazak “Hajata” značajno će podići ugled Novog Sada na turističkoj mapi sveta. Naročito među bogatom i uticajnom klijentelom.

Zanimljivo je da su “Hajat” i “Park” gotovo vršnjaci. Džej Priker je prvi “Hajat” kupio 1957, ali je kompaniju oformio 1962, godinu dana nakon što je izgrađen “Park”. Zanimljivo je i to da je 1982, godinu dana nakon što je otvorena nova zgrada hotela “Park” došlo do spajanja dve firme porodice Priker u jednu kompaniju za upravljanje hotelima. Ribrending “Parka” kroz evoluiranje u “Hajat” ne treba posmatrati kao izolovan događaj. Već u širem kontekstu.

Ribrending je, tvrdio je Dejvid Ogilvi, najteži posao na svetu. Već 10 godina je u toku ribrending Novog Sada. Njegovo pretvaranje iz varoši u velegrad. Mukotrpan zadatak. Miloš Vučević ga je, pre odlaska u Vladu Srbije, obavio briljantno. Novi Sad je grad s najboljim ekonomskim i demografskim pokazateljima u regionu. Milan Đurić moraće da nastavi istim tempom. A kada bi, kojim slučajem, bio zadužen da u nekim novinama predstavi Novi Sad današnjice, slutim kakav bi tekst Ogilvi napisao.

– Dobro došli u Novi Sad na dan kada jedan od gradskih simbola svoju budućnost nastavlja kao deo najznačajnije svetske hotelske elite. Kada novosadski hotel “Park” postaje deo lanca “Hayat regency”. Pet “Hajatovih” zvezdica na indirektan način simbolizuju deo uspeha Novog Sada.

Mi smo prošle nedelje otvorili desetu fabriku u našem gradu. I to najveću evropsku fabriku za proizvodnju kontrolnih tabli budućnosti za celokupnu svetsku automobilsku industriju. Dolazak “Kontinentala” u Novi Sad nije bio moguć pre 10 godina.

Danas svedočimo potpisivanju ugovora o uključivanju hotela “Park” u “Hajatovo” sazvežđe kvaliteta i prestiža. Dolazak “Hajata” bio je nezamisliv pre 10 godina. Da se Srbija nije razvijala i da ne napreduje; da se Novi Sad ne razvija i ne napreduje; da Srbija nije lider u privlačenju stranih investicija; – dolazak prestižnih svetskih kompanija i brendova bio bi nedostižan san.

Hotel Park bio je simbol Novog Sada. I svedok života. Ovde se dešavalo sve. Na ličnom i poslovnom planu. Maturske večeri, svadbe, proslave, poslovni susreti, politički kongresi.

Ovde je bila prva moderna diskoteka. Ovde su odsedali najuticajniji poslovni ljudi iz celog sveta.

Slavne ličnosti i umetnici svetskog renomena. Ovde su odsedali brojni državnici. Hotel “Park” je bio akter razvoja Novog Sada i svedok vremena kad je naš grad u prvoj deceniji 21. veka ostao bez celokupne industrije. Već 10 godina je očevidac novog uspona Novog Sada.

Bio je tu kada je gradski budžet dostigao 41 milijardu dinara, a prosečna plata 103.000 dinara.

I kada smo dogovarali i gradili 10 novih fabrika. Bio je tu kad smo otvorili 39.000 novih radnih mesta. Kada smo dogovarali i gradili brzu prugu. Svedočio je kad je “Soko” za 11 meseci prevezao dva miliona putnika. Bio je protagonista novosadskih titula “Evropske prestonice mladih” i “Evropske prestonice kulture”. I pod novim imenom biće svedok uzdizanja Novog Sada u godinama koje dolaze. Kad završimo izgradnju tri nova mosta! Kad završimo izgradnju prečistača otpadnih voda i sprovedemo planove unapređenja naših zelenih politika kroz povećanje zelenih površina za više od 130 hektara. I kad naše plate nastave da rastu u suret proseku Evropske unije. Novi Sad se nezadrživo nalazi na putu uspeha u razvijenoj i snažnoj Srbiji!

Autor je stručnjak za odnose s javnošću i narodni poslanik

 Hotel Park bio je simbol Novog Sada. I svedok života. Bio je tu kada je gradski budžet dostigao 41 milijardu dinara, a prosečna plata 103.000 dinara. Bio je tu kad smo otvorili 39.000 novih radnih mesta I pod novim imenom biće svedok uzdizanja Novog Sada u godinama koje dolaze

 

Tagovi:

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
03.03.2023 18:03

Milorade pa dugo te nije bilo, tekstovi ovih tvojih ne znaju ni priblizno tako da zapljunu kao ti… 🙂

Last edited 1 Godina Ranije by SNS Uzivo
Gost
Vidoje
03.03.2023 23:39
Odgovori  SNS Uzivo

NS nezaustavljivo koraca ka milionskom gradu i megalopolisu! Svaka ce udzerica udzibrela u gradu biti pretvorena u velelepnu zgradu pa da se konacno pozdravimo sa varoskim mentalitetom i austrougarskim nasledjem!

Gost
SNS Uzivo
04.03.2023 09:10
Odgovori  Vidoje

Boze me oprosti, ne znaju sta rade… 🙂

Gost
Ivan
03.03.2023 18:28

Kada likvidirati ono BRDO!! Prema Temerinu. Ako se to, ne daj bože zapali, NS i okolina će da se uguše!
Zoviite dotičnog koga ste nahvalili, da gasi.

Gost
SNS Uzivo
13.03.2023 12:54

A rekao bi sram te bilo Milorade! 🙂

Povezane vesti