Претрага
Претрага
Close this search box.

NIJE NEMO PRVI Haljinu je pre 43 GODINE prvi poneo predstavnik BEOGRADSKOG NOVOG TALASA- Gledaoci zvali za prekid programa, a sada vidimo da je bio ispred svog vremena (VIDEO)

Foto: Screenshot YouTube Discom

Pobednik ovogodišnje Evrovizije, predstavnik Švajcarske Nemo, podelio je mišljenje Evrope i sveta, a u Srbiji i regionu izazvao šok. Međutim, 1981. godine, popularni muzičar, koji je u to vreme važio za kontroverznog, a čije se pesme i dalje vrte na radio stanicama, napravio je televizijski šou od sat vremena za koji su gledaoci smatrali da je skandalozan.

Toliko skandalozan, da su se javljali i tražili da se program prekine na Radio-televiziji Beograd i šou više ne emituje. Reč je o predstavniku beogradskog novog talasa, Oliveru Mandiću, koji se u programu “Beograd noću” pojavljuje u haljini, cipelama sa potpeticom i najlon čarapama, sa šminkom na licu.

Foto: Screenshot YouTube Discom
“Jaoooo, kako si me obradovao ovim, imao sam 13 godina u to vreme, sećam se spektakla i kako me to oduševilo, a onda kritike umalo da razapnu čoveka što se obukao kao žensko i nosio štikle. Ovo je dokaz koliko smo bili u trendu sa svetom da napravimo nešto ovako”, “Nikad niko kao Oliver Mandić, ispred sveta, vremena, univerzuma. Takav kompozitor, aranžer, producent, takav specifični vokal, takva harizma, ma jedinstvena pojava muzičke ličnosti, zauvek broj jedan jugoslovenska zvezda”, samo su neki od komentara koji se nižu ispod videa.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага