Претрага
Претрага
Close this search box.

Potpisan Protokol o saradnji između Srpskog narodnog pozorišta i Tržnog centra „Promenada“

Foto: Srđan Doroški

U Srpskom narodnom pozorištu danas je potpisan Protokol o saradnji između Srpskog narodnog pozorišta i Tržnog centra Promenada, čime se ozvaničila dugogodišnja saradnja između dve institucije. Nakon što je, kao društveno odgovorna firma, Promenada pomogla nekoliko projekata, pre svega Opere Srpskog narodnog pozorišta, sada je i zvančno uspostavljena saradnja.

– Krenuli smo sa idejom da napravimo zanimljivu najavu opere Faust, pred premijeru 2019. godine, da bi se ispostavilo da je to bio prvi video koji je postao viralan i obišao region, a da je potekao iz naše kuće. Tako smo videli da ova saradnja može da funkcioniše – istakao je direktor Opere Srpskog narodnog pozorišta, Aleksandar Stankov.

Saradnja se nastavila već sledeće godine kada je Pozorište prepoznalo krov „Promenade” kao odlično mesto za letnju pozornicu, koja nedostaje našem gradu, a potom i kroz važan projekat sa NURDOR-om, povodom Svetskog dana dece obolele od raka. Ove godine, Srpsko narodno pozorište, uz podršku Promenade, otvorilo je letnju scenu na kojoj, u bezbednim uslovima, operske i dramske predstave mogu da se izvode na otvorenom.

– ‘Pozornica pod zvezdama’ je zapravo naš zalog za budućnost. Mi, kao kulturna institucija, imamo obavezu da edukujemo i gradimo stalno novu i mladu publiku. To je zadatak koji većina institucija kod nas zaboravlja. Tržni centri su okupljališta pre svega mladih ljudi, stoga i ne treba da čudi da upravo u njima prepoznajemo partnere – rekao je upravnik Srpskog narodnog pozorišta, dr Zoran Đerić.

Program „Pozornice pod zvezdama”, koja je počela 4. juna, upravo je tako koncipiran. Predstavama za najmlađe, kao što je opera za decu Čarobna frula, ali i one mlade, kao što je predstava koju je Srpsko narodno pozorište uradilo u koprodukciji sa OPENS-om – Ko je ubio Dženis Džoplin? i Rock opera.

– TC Promenada, kao društveno odgovorna kompanija, ima veliko zadovljstvo što je u prilici da ovako blisko sarađuje sa institucijom kao što je Srpsko narodno pozorište. U vrlo jasnoj želji i nameri da na najkvalitetniji način podržimo sve značajne gradske manifestacije, rodila se i ova saradnja i sada već, možemo reći tradicionalno, drugu godinu za redom  našim sugrađanima poznati repertoar postavljamo na izuzetno atraktivnu lokaciju, a to je krov ‘Promenade’, koji u budućnosti svakako vidimo kao jedan od najboljih prostora za organizacije ovakvih i sličnih događaja. Što se nas tiče, ova saradnja je tek počela, sigurni smo da ćemo je na obostrano zadovoljstvo nastaviti i u buduće, i sigurni smo da smo zajedničkim snagama i zajedničkom energijom stvorili novu omiljenu kulturnu destinaciju svih građana Novog Sada i Vojvodine – zaključuje direktor TC Promenada, Boris Stevović.

Foto: Srđan Doroški

„Pozornica pod zvezdama” deo je redovnog zvaničnog repertoara Srpskog narodnog pozorišta, koji na krovu TC Promenada traje četiri nedelje juna.

Sledeći koncert na repertoaru je koncert filmske muzike – „Zvižduk u osam”, a sledi nedelja operskih klasika sa dva tematska koncerta: „Priče na zadatu temu: Dolce vita” (23. jun) i „Operetske priče na zadatu temu” (26. jun).

Ulaznice za sve programe kupuju se na Biletarnici Srpskog narodnog pozorišta, a programi počinju u 20.00 časova.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti