Претрага
Претрага
Close this search box.

Pozornica pod zvezdama na krovu Promenade

Foto: Vladimir Veličković/Srpsko narodno pozorište

Čarobna frula, opera za decu, otvorila je mesec dana programa Srpskog narodnog pozorišta na krovu TC Promenada.

U dva izvođenja, pred zalak sunca, najmlađa publika uživala je u Mocartovoj muzici. Ova opera  očarava publiku svih generacija, ali ova verzija posebno je zabavna jer je prilagođena mlađoj publici koja tek otkriva čari pozorišta.

Nakon Čarobne frule, na istoj lokaciji posetioce očekuju još tri uzbudljive programske nedelje. Sledi Rok nedelja, tokom koje je na repertoaru hit predstava „Ko je ubio Dženis Džoplin?”, kao i memorijalno izvođenje Rock opere – Who wants to live forever u slavu nedavno preminulom pijanisti Aleksandru Banjcu, sa brojnim gostima.

„Zvižduk u 8″ je omaž dvojici umetnika koji su nedavno preminuli od posledica koronavirusa – Đorđu Marjanoviću koji je izvodio upravo numeru pod tim nazivom, kao i čuvenom filmskom kompozitoru Zoranu Smijanoviću. Reč je o najpopularnijim kompozicijama iz srpske kinematografije i njihov veliki kvalitet je prepoznatljivost. “Nije ovo puki koncert, već iskustvo”, kaže direktor Opere Srpskog narodnog pozorišta Aleksandar Stankov.

Filmsku nedelju pratiće odmah operska nedelja sa dva operska koncerta za sladokusce – Dolce vita i Operetske priče na zadatu temu.

Karte za sve programe su ograničene, a mogu se kupiti blagajni SNP-a i onlajn.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага