Претрага
Претрага
Close this search box.

SLALI I 37 GODINA STARO PARČE SVADBENE TORTE Novosađani, ako su vam slomili srce donirajte “ostatke” najtužnijem muzeju u Evropi (FOTO)

Foto: Screenshot YouTube

Šta vas sve podseća na bivšu ljubav? Šta od predmeta i dalje čuvate što vam ne dozvoljava da nastavite dalje?Ako konačno sve želite da pustite, pruža vam se prilika za to, ali i da postanete deo istorije, a vaš predmet deo umetničke postavke koju godišnje vidi na desetine hiljada ljudi.

Naime, Kulturni centar Grad, iz Beograda, u ko-organizaciji sa Muzejem prekinutih veza iz Zagreba raspisuje poziv za prikupljanje predmeta i donacija za izložbu u prestonici Srbije od 28. juna do 28. septembra.

Sve donacije postaju deo trajne zbirke Muzeja prekinutih veza i dobijaju šansu da budu izložene u ovom muzeju i putuju širom sveta.

Sve što treba da popunite jeste formular koji možete naći na sajtu brokenships.com, a predmeti se mogu donirati od do 3. juna.

Muzej prekinutih veza je jedna od najvećih i najzanimljivijih turističkih atrakcija u susednoj zemlji, koji čuva predmete za koje su ljudi tokom emotivnih veza bili vezan, kao i njihove priče. Sa radom je počeo 2006. godine, a u njemu se nalaze donacije iz celog sveta- od Amerike, Danske do zemalja bivše Jugoslavije. Čuvaju različite predmete, poput starih čizama, fiksnog telefona, a jedna od donatorki je čak poslala i parče svoje svadbene torte koje je čuvala neverovatnih 37 godina.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Kulturni centar GRAD (@kcgrad)

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti