Претрага
Претрага
Close this search box.

Sutra u KCNS promocija knjige o čuvenom novosadskom pank bendu Pekinška Patka 

Foto: Kulturni centar Novog Sada

Promocija knjige “Čovek patka” održava se u ponedeljak 26. septembra sa početkom u 20.00 sati, na Tribini mladih Kulturnog centra Novog Sada.

Okupljenima će se obratiti neki od inetrvjuisanih čije su priče objavljene u knjizi: Peca Popović, Siniša Škarica, Sloba Konjović, Vitomir Simurdić, Sreta Kovačević, Cila Šital Puri, Siniša Reljin, Joca Adamov, Ivica Vlatković, Caki Kravić, Karolj Kovač i  Branko Škorić. Moderator je Milica Rakanović.

Veče će obeležiti i nastup novosadskog gudačkog kvarteta TAJJ koji će izvesti klasičan pank u aranžmanima kompozitora Ljubomira Milanovića.

Poziv je upućen za sve one koji žele da čuju priče o panku u Socijalističkoj federativnoj republici Jugoslaviji pojavi pored Rijeke i Ljubljane, i u Novom Sadu.

Kako nagoveštava priređivač “u ovoj knjizi svaki od intervjuisanih 12 aktera daje nov ugao gledanja na vreme koje se, iz ove perspektive, može okarakterisati najpre kao bezbrižno i plodno, vreme jednakih mogućnosti za sve koji su želeli nešto da urade i da se ostvare – vreme kada se znanje cenilo, iskustvo nagrađivalo, a neposlušnost kažnjavala” – stoji u saopštenju. 

 Objavljivanje knjige pomogla je Uprava za kulturu Grada Novog Sada, a izdavač je „Multimedia books” iz Beograda.

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti