Masnice na telu su simptomi nekih bolesti

Intenzivno vežbanje može biti uzrok nastanka masnica, ali i visoki krvni pritisak.

Da li ste primetili na svom telu novu masnicu, za koju ste sigurni da tu nije bila juče, a znate da se niste nigde udarili?

Nema ništa neuobičajeno niti zabrinjavajuće u tome što se ponekad na vašem telu pojavi masnica, ali ako je to često slučaj, to može simptom nekog zdravstvenog problema zbog kojeg bi bilo dobro potražiti savet doktora.

Kako starimo, naša koža postaje tanja i gubi potkožni sloj masnoće koji deluje kao „zaštitni“ jastuk pa su i masnice izraženije, a i vene postaju manje elastične zbog čega pucaju i dolazi do krvarenja pod kožom koje se pretvara u vidljivu masnicu. .

Njihovu pojavu mogu prouzrokovati i neki lekovi koji smanjuju količinu trombocita. U tim situacijama pojavljuju se i nakon sasvim slabih udaraca kojima ne pridajete pažnju. Ako uzimate aspirin, masnice neće biti neuobičajena nuspojava, ali i neki steroidi za posledice imaju pucanje kapilara i nastanak plavih mrlja.

Masnice ćete najčešće primetiti na nogama, a to može biti simptom bolesti vena. Kada se pojavljuju učestalo i bez udaraca, mogu biti i simptom aplastične anemije, ali i bezazlenijeg problema, poput manjka vitamina C ili folne kiseline. To možete prepoznati ako primetite i oticanje i krvarenje desni.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti