Foto: Tesco Baby Club

Osim što februar ima najmanji broj dana, čini se da i je i specifičan po tome i što dobija kreativne male duše.

Nauka pokazuje da bebe rođene u februaru već imaju prednosti u svemu, od fizičkog rasta do kreativnosti.

Inteligentnija su i sklona obrazovanju- Isto istraživanje pokazalo je da su zimska deca uspešnija u testovima inteligencije. Kako su istraživači zaključili, ‘opšti uzorak pokazao je da ‘zimska deca’ imaju veće rezultate kod antropometrijskih merenja neurokognitivnih varijabli’.

Imaju izraženu umetničku crtu- Bebe rođene u februaru su u horoskopu Vodolije ili Ribe, a ta dva znaka povezuju se s originalnošću i kreativnošću. Ako i ne verujete u astrologiju, Kancelarija za nacionalnu statistiku Velike Britanije otkrila je da su ljudi rođeni u februaru skloni umetnosti.

Velike su šanse da postanu slavni- Studija objavljena u časopisu Journal of Social Sciences pokazala je da je velik broj slavnih osoba rođen u znaku Vodolije. To su Bob Marli, Jenifer Eniston, Šakira, ali i neki od najpopularnijih američkih predsednika poput Abrahama Linkolna i Ronalda Regana.

Vole svoj posao- Ne morate se brinuti za bebe koje su rođene u drugoj polovini meseca. Anketa koju je sproveo portal CareerBuilder.com otkrila je da su odrasle osobe u znaku Ribe najzadovoljnije na svojim radnim mestima.

Samo u ovom mesecu postoji šansa da će dete imati super poseban rođendan- Ali ne i ove godine. Naravno da pričamo o prestupnom danu, 29. februaru, kad su izgledi za rođenjem prilično mali- iznose 0,068 posto, odnosno, tad se rodi 1 naspram 1.461 deteta.

Autor: nsuzivo.rs

 

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments