Zašto treba nanositi kremu protiv podočnjaka?

Podočnjaci su sasvim normalna i učestala pojava, pogotovo kada spavate manje nego što je potrebno.

Kesice ispod očiju su nakupljena tečnost. Najčešće nastaju zbog nedostatka sna, hormona, genetike, loše ishrane ili alergije.

Važno je odabrati dobru kremu za podočnjake jer je područje oko očiju osetljivo i tanko. Oči su podložnije isušivanju, pa je dobro negovati ih kremom.

Najbolje kreme su one koje sadrže kofein koji posvetljuje kožu oko očiju i sužava krvne sudove. Krema bi trebalo da sadrži i sastojke koji neguju i vlaže područje oko očiju kao što su hijaluronska kiselina ili aloe vera. Poželjno je i da sadrži vitamine kao što su C i E.

Kreme za područje oko očiju najbolje je držati u frižideru i ujutro nanositi. Ujutro je najbolje nanositi kreme lagane teksture, a ako želite kremu nanositi uveče izaberite onu bogatije teksture. Takođe birajte kreme bogatije teksture ako ste stariji i imate bore.

Prvi znakovi starosti postaju vidljivi najpre na području oko očiju, pa ga je zato potrebno posebno negovati. Jedan sastojak koji bi bio koristan ako imate bore je retinol jer stimuliše obnovu ćelija. Imajte na umu da se retinol ne koristi u trudnoći i nanosi se samo noću.

Autor: nsuzivo.rs

 

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti